Familieopstellingen en systemisch werk

Workshop Familieopstellingen

Op zondag 19 februari is het zover! Een workshop familieopstellingen waarin jij jouw vraag kunt inbrengen! Samen met mijn collega Selma van der Heiden verzorgen wij een mooie dag met een mooie groep mensen systemisch kijken naar waar het meer mag stromen. En jij kunt erbij zijn. Je bent meer dan welkom!

Waar? In Putten.
Kosten? € 150,- euro inclusief BTW

Waarom een workshop familieopstelling?

We komen allemaal uit een familie systeem. En in al die systemen zijn dynamieken gaande. Patronen die bij jouw familie horen een familie geweten en wat al niet meer. Die worden van generatie op generatie doorgegeven. En die leven dus ook door jou heen.

Wanneer jij niet in je natuurlijke mazzel staat, jouw natuurlijke stroom niet voluit stroomt dan sta je vaak niet op de juiste plek in je familie systeem.
Met een opstelling maak je het onbewuste bewust.

Want “pijn reist door het systeem tot iemand het bereid is het te voelen”. En misschien ben jij dat wel!

Jouw ouders dragen van alles van hun ouders. Ouders willen vaak het beste voor hun kinderen, maar door alles waar ze mee belast zijn vanuit hun systeem gaat dat niet altijd op een manier zoals ze dat wel zouden willen. Dat geeft leed voor jou (en mij en velen met ons). Jouw behoeftigheid die je had als klein kind kon daardoor misschien wel niet vervuld worden. En dat geeft stress en lijden.

In jouw huidige nu kan het dan zomaar zijn dat je alles uit de kast trekt om in je huidige relaties met partners, kinderen, werkgevers, die onvervulde behoefte van toen toch nog vervuld te krijgen. We reiken uit naar de ander en hoe! Zorgen voor anderen, verwachtingen van anderen, maar ook beschuldigen van anderen en ze beoordelen. Je begrijpt dat dat gedoe geeft. Ook kun je enorm perfectionistisch zijn en bewijsdrang hebben. Of misschien wel juist passief en geen verantwoordelijkheid willen dragen.

Tijdens een familie opstelling breng je een vraag in waarin je omschrijft waar jij tegen aan loopt en inzichten in wilt krijgen. Andere personen gaan in de energie van jouw familie staan. Dat gaat allemaal vanzelf en iedereen kan dat. Daar wordt de dynamiek zichtbaar waar jouw gedoe vandaan komt. Het is mooi om dat wat er in de onderstroom speelt te mogen verhelderen. Het onbewuste bewust gemaakt wordt en dat wat er speelt gezien mag worden. Daardoor kun jij de realiteit aan nemen. Want dat jouw vader of moeder jou niet konden geven waar je o zo naar verlangde doet pijn. Heel erg pijn. En die willen we graag vermijden.

Door de pijn terug te geven waar die hoort kun jij stoppen met dragen voor een ander, stoppen met zorgen voor… stoppen met beschuldigen… stoppen met verwachtingen. En vooral stoppen met al die verhalen over de situatie en de illusies die je bedacht hebt. De realiteit is vaak anders. En die mag aangenomen worden. Dat betekend de totale verantwoording voor je eigen pijn en je eigen leven nemen. Loslaten van oude patronen en overleef mechanismen die jou wel die erkenning gaf waar je o zo een behoefte aan had. Dat voelt vaak onwennig. Want wie ben je dan? Zonderj e verhaal en die patronen? Wie of wat laat je dan achter? Het vraagt nogal wat van je en dat is super dapper!

Het levert je ook nogal wat op! Heling van de kleine jij die al zo lang zijn of haar best doet! En eindelijk wordt gezien met alle pijn, teleurstelling en alles wat er gevoeld mag worden.

Stel je eens voor… jij hebt niemand meer nodig om jouw gaten op te vullen. Jouw behoeften te vervullen. Jij kunt dat je zelf geven, het gekwetste kind van toen in jou. Samen hand in hand de wereld door deze nieuwe ogen, deze nieuwe blik bekijken. Nieuwe patronen ontstaan, maar nu met gezondere en volwassene keuzes.
Dat lucht op!
Het kan weer stromen.
Het oude mag los gelaten worden.
Het nieuwe ontstaat.
Eigenlijk is het er altijd geweest, maar was er nog geen ruimte voor.

Kom het een keer ervaren. Het is zo een bijzondere ervaring. Inzichten verzekerd. Ook als representant (ik noem dat resonant) voel je herkenning in stukken uit jouw eigen leven wat ook heel waardevol kan zijn,

Geef je op via info@pauwerfull.nl.