Familieopstellingen en systemisch werk

Workshop Familieopstellingen

Bij voldoende aanmeldingen organiseer ik een workshop familieopstellingen waarin jij jouw vraag kunt inbrengen!

Kijk hier voor meer informatie:
https://pauwerfull.nl/trajectne/

1:1 sessies in de praktijk: 

We komen allemaal uit een familie systeem. En in al die systemen zijn dynamieken gaande. Patronen die bij jouw familie horen een familie geweten en wat al niet meer. Die worden van generatie op generatie doorgegeven. En die leven dus ook door jou heen.

Wanneer jij niet in je natuurlijke mazzel staat, jouw natuurlijke stroom niet voluit stroomt dan sta je vaak niet op de juiste plek in je familie systeem.
Met een opstelling maak je het onbewuste bewust.

Want “pijn reist door het systeem tot iemand het bereid is het te voelen”. En misschien ben jij dat wel!

Jouw ouders dragen van alles van hun ouders. Ouders willen vaak het beste voor hun kinderen, maar door alles waar ze mee belast zijn vanuit hun systeem gaat dat niet altijd op een manier zoals ze dat wel zouden willen. Dat geeft leed voor jou (en mij en velen met ons). Jouw behoeftigheid die je had als klein kind kon daardoor misschien wel niet vervuld worden. En dat geeft stress en lijden.

In jouw huidige nu kan het dan zomaar zijn dat je alles uit de kast trekt om in je huidige relaties met partners, kinderen, werkgevers, die onvervulde behoefte van toen toch nog vervuld te krijgen. We reiken uit naar de ander en hoe! Zorgen voor anderen, verwachtingen van anderen, maar ook beschuldigen van anderen en ze beoordelen. Je begrijpt dat dat gedoe geeft. Ook kun je enorm perfectionistisch zijn en bewijsdrang hebben. Of misschien wel juist passief en geen verantwoordelijkheid willen dragen.

Tijdens de sessies in de praktijk werken we 1:1. We onderzoeken samen bijvoorbeeld door een tafel opstelling (met poppetjes die jouw familie systeem representeren) of op vloer ankers (matjes op de grond waar je in de energie kunt voelen en ervaren wat er onderliggend speelt).

Het is mooi om dat wat er in de onderstroom speelt te mogen verhelderen. Het onbewuste bewust gemaakt wordt. Daardoor kun jij de realiteit aan nemen. Want dat jouw vader of moeder jou niet konden geven waar je o zo naar verlangde doet pijn. Heel erg pijn. En die willen we graag vermijden.

Door de pijn terug te geven waar die hoort kun jij stoppen met dragen voor een ander, stoppen met zorgen voor… stoppen met beschuldigen… stoppen met verwachtingen. En vooral stoppen met al die verhalen over de situatie en de illusies die je bedacht hebt. De realiteit is vaak anders. En die mag aangenomen worden. Dat betekend de totale verantwoording voor je eigen pijn en je eigen leven nemen. Loslaten van oude patronen en overleef mechanismen die jou wel die erkenning gaf waar je o zo een behoefte aan had. Dat voelt vaak onwennig.

Want wie ben je dan? Zonder je verhaal en die patronen? Wie of wat laat je dan achter? Het vraagt nogal wat van je en dat is super dapper om aan te gaan!

Het levert je ook nogal wat op! Heling van de kleine jij die al zo lang zijn of haar best doet! En eindelijk wordt gezien met alle pijn, teleurstelling en alles wat er gevoeld mag worden.

Stel je eens voor… jij hebt niemand meer nodig om jouw gaten op te vullen. Jouw behoeften te vervullen. Jij kunt dat je zelf geven, het gekwetste kind van toen in jou. Samen hand in hand de wereld door deze nieuwe ogen, deze nieuwe blik bekijken. Nieuwe patronen ontstaan, maar nu met gezondere en volwassene keuzes.


Dat lucht op!
Het kan weer stromen.
Het oude mag los gelaten worden.
Het nieuwe ontstaat.
Eigenlijk is het er altijd geweest, maar was er nog geen ruimte voor.

Kom het een keer ervaren. Het is zo een bijzondere ervaring. Inzichten verzekerd. info@pauwerfull.nl.