Tijdens de sessies werk ik volgens de wielwerkmethode.

De Wielwerkmethode werkt als een kompas tijdens de sessies en is gebaseerd op de stromen zoals we die in de natuur zien. Alles in de natuur is cyclisch. Denk maar aan de lente, alle knopjes komen uit. Dan volgt de zomer en alles staat in bloei. In de herfst vallen de bladeren van de bomen, de natuur behoud wat ze nodig heeft en laat los wat ze niet meer kan gebruiken. In de winter is de natuur in rust.

Ook wij mensen zijn verbonden met de natuur. In ieder van ons is een natuurlijke stroom aanwezig. Soms blokkeert de stroom. Het wielwerk-kompas maakt inzichtelijk wat de stroom blokkeert en hoe je die blokkades weer kunt opheffen.

De methode kent vier belangrijke pijlers:

 

Zo onderzoeken we naar aanleiding van jouw hulpvraag jouw gedachten. Je kunt je voorstellen dat positieve gedachten je een prettig gevoel geven en dat negatieve gedachten je juist ontzettend kunnen belemmeren.

We kijken hoe het met jouw energie gesteld is: heb je er te weinig van of ben je misschien juist te vaak in actie en kun je daardoor moeilijk ontspannen?

Hoe werkt het met jouw emoties? Emoties horen bij het leven. Geluk, verdriet, boosheid en angst. Ze mogen er allemaal zijn. Maar vaak willen we alleen de prettige gevoelens en stoppen we de lastige weg. Het voelen en delen van emoties laat alles weer stromen. Of dat nu blijheid, boosheid of verdriet is. Door je emoties te (h)erkennen mag je weer helemaal zijn wie je bent. Vervolgens ontdek je hoe jij er adequaat mee om kan gaan.

Ook ontdek jij wat dit alles doet met jouw lichaam. Iedere situatie en hoe jij die beleeft sla je op in jouw systeem, jouw lichaam.

Het midden van het wiel is jouw basis. Jouw ruimte waarin je alles beleeft. Het is een samenkomen van jouw gedachten, energie, emoties en lichaam bij elkaar. Dit alles uit zich in je gedrag. Hoe meer balans je vindt in de stromen van het wiel hoe meer innerlijke ruimte en vrijheid je mag gaan ervaren.  En dat kan weer bijdragen aan jouw persoonlijke geluk.

Het is een ontzettend  unieke en mooie methode om mee te werken. Naast het wiel werk ik met verschillende technieken uit de psychotherapie. Zoals:  NLP, regressie, innerlijk kind werk, hypnotherapie, transactionele analyse en meer. Door al deze kennis kunnen er altijd passende technieken in gezet worden die de cliënt op dat moment nodig heeft.

Informatie over de opleiding:

www.wielwerkopleidingen.nl