Magie in de praktijk

Het is zover… na de stoute schoenen aangetrokken te hebben heb je een besluit genomen. Je bent het aanpassen en daarin vast lopen zat! Je hebt iemand gevonden waar je een goed gevoel bij hebt. Een coach of therapeut die je aanspreekt of waar je over gehoord hebt.

En vandaag is de dag dat je eerste afspraak staat. Er gaat van alles door je hoofd. Dat is al een tijdje zo, maar nu wil je goed verwoorden waar jij tegen aan loopt. Dus in je aanloop naar het gesprek ga je in je hoofd na waar je het over wilt hebben. Wat jou belemmert. Wat jouw energie opeet. De meeste vrouwen die vast lopen hebben een compleet panel aan kritische stemmen in hun hoofd. Ik vergelijk het wel eens met een interne burgeroorlog. Klinkt misschien zwaar, maar als jij aan loopt tegen meerdere dingen in je leven en daar niet uit komt, weet je wat ik hiermee bedoel.

Terug naar jouw aanloop richting de afspraak. Je bent misschien wat lichtelijk gespannen. Of juist helemaal niet, omdat je opgelucht bent dat je eindelijk dit besluit hebt genomen.

Wat ik zo bijzonder vind aan mijn werk, is dat ik zo vaak terug hoor van mijn cliënten dat het gesprek altijd anders loopt dan ze van te voren bedachten. Dat het ‘precies zo is gegaan als wat ze op dat moment nodig hadden’. En dat ‘precies zo gaan zoals de persoon voor me het nodig heeft’ lijkt soms wel op magie. Magie in de praktijk noem ik dat.

Zo ook bij mijn cliënt van vorige week. Marja had via een vriendin over mij gehoord. Ze moest een stuk rijden en had dat graag over om inzicht in haarzelf te krijgen. Marja had gehoord dat haar vriendin hele mooie inzichten had gekregen via een hele fijne techniek. En Marja wilde graag deze techniek ook ondergaan (het is een techniek via trance). Nou vind ik het fijn om eerst goed uit te vragen wat jou belemmert. Dus neem daar ook goed de tijd voor. Marja liep tegen meerdere dingen aan. Terwijl Marja haar verhaal vertelde stuitte we al snel op een van de belemmeringen waar zij heel vaak in wordt getriggerd; lastige communicatie met haar partner. Door allerlei vragen van mij uit bleek dat Marja op heel veel vlakken in haar leven stuitte op lastig communiceren. En zij zich ontzettend aanpast aan haar omgeving.

En wat nou zo bijzonder is… is dat ik dan in tap op wat bij Marja op dat moment de grootste druk van haar ketel kon halen. Marja haalde een heftige discussie voor de geest en mocht daar even helemaal ‘instappen’, weer helemaal die situatie voor de geest halen. Daarna door middel van een paar plaatsankers (papiertjes op de grond) kreeg Marja het inzicht wat er gebeurt met haar op zo een moment. Ze liet namelijk heel wat anders aan gedrag zien dan hoe zij zich van binnen voelt, tijdens die discussie. Je kunt je voorstellen wat een ‘mis’ communicatie je daardoor kan krijgen. En dat doen we echt allemaal. Dat zijn oude patronen. Die hebben we ons eigen gemaakt. En dat heeft heel lang super goed gewerkt. Ons beschermd ook.

Maar als je door deze patronen je niet gezien voelt. Of het gevoel hebt dat je altijd zo hard je best moet doen. Of niet serieus genomen wordt of welk gevoel of gedachte je hier ook maar door krijgt… dan ontstaan er irritaties. Naar de ander toe. Maar ook zeker in jezelf. Als je dan ten minste begrijpt wat er op dat moment gebeurd. Dan ben je bewust van jouw gedrag, jouw irritatie, of jouw energie die weglekt. En dan kun je intern ingrijpen. Omdat je weet dat je iets anders nodig  hebt dan wat je laat zien. En dat is zo mooi. Dat verandert echt je manier van communiceren. In ieder geval voor jezelf. Maar vaak ook voor de anderen uit jouw omgeving. Hoe tof is dat?

En zo kreeg ik ook van Marja terug; het liep zo anders als ik in eerste instantie had verwacht. Maar ik kan hier voor de komende twee weken echt verder mee!

En ik kijk uit naar de volgende sessie met Marja. Dankbaar dat ik mee mag lopen in haar proces. Jullie begrijpen best wel hoe fantastisch ik mijn werk vind hé?

Ik wens jullie een fijne week.

Liefs,
Anita.

PS: Herken jij jezelf in dit verhaal? Loop je ook vast in dingen en ben je het zat om je aan te passen? Ik heb de mogelijkheid om een gratis inzichtsessie via skype of telefoon met je te doen. Daarin krijg je tips en kun je ontdekken of je eraan toe bent om jezelf onder de loep te nemen. Om mooie ontdekkingen over jezelf te doen en van daaruit andere en betere keuzes voor jezelf te gaan maken.

Klik hier voor meer informatie

https://pauwerfull.nl/gratis-inzichtsessie/